Wat gaat er van me terechtkomen?

dagOpening

Nu ik besloten heb weer verder te trekken en de veilige bedding van deze groep te verlaten, komen er angsten omhoog.
Mauk: Het is enerzijds een veilige bedding en tegelijkertijd verbergt het bepaalde angsten.

Ja.
Mauk: Nu dringt de vraag zich op waar je je aan vastgehouden hebt om je angsten niet onder ogen te hebben hoeven komen.

Ik zie alles voorbijkomen. Geen vrouw meer om voor de zorgen, mijn kinderen zijn volwassen. Werk weet ik nu niet.
Mauk: Je lijkt ook te weten dat het niet klopt om zomaar ergens aan te haken.

Nee, dat is nu onwaarachtig. Maar dan is er even niets.
Mauk: Het angstige ego maakt ervan dat er niets is. Een interessante vraag kan zijn: Is er niets of is het open?

Het wisselt van ‘Ok het is er nog niet’, tot heel frustrerend en beangstigend. En soms is het gewoon open.
Mauk: Een hele uitdaging om dit open te houden en geen fatale conclusies te trekken. En om met alle rijping en ervaring die er is, te zoeken naar de bijdrage die je kunt zijn.

Ik wil graag nog iets geven, zonder dat ik daarvoor iets afdwing of mijzelf weggeef.
Mauk: En wellicht kan het nu alleen nog maar als het klopt en er een echte win-win is. Dat kan dan de oogst zijn van het ‘afpelproces’ waar je in zit.

Maar wat dat kan zijn weet ik niet.
Mauk: Je kunt wel regelmatig checken of je jezelf meer dan nodig onwetend houdt. Om jezelf scherp te houden kun je de vraag te stellen: Moet ik eerst nog verder ‘afpellen’ of weet ik eigenlijk wel wat ik te doen heb?

Dank je wel.

Mauk Pieper