Schat

Jouw heelwording de basis voor liefdevolle relaties
gepland op:

Inzicht in diepgewortelde patronen van relateren

De Schat is de training die specifiek ingaat op relateren. Waarom? In de Opening en het Fundament leer je wat het betekent leiding over je leven te nemen. Dit is inclusief leren waar jij verantwoordelijk voor bent in je relaties. In hechte, intense en/of intieme relaties blijken echter altijd diepere, oudere gewoontes en patronen omhoog te komen. Deze lijken steeds door specifieke mensen of op belangrijke momenten getriggerd te worden. En meestal juist daar, waar we het liefst in vrijheid en met open hart in contact zouden willen zijn.

Daarmee ligt de potentie van een vreugdevolle relatie in jou

In de Schat ga je in totaal 4 dagen, preciezer ontdekken welke patronen er speciaal aan het roer staan in jouw relaties. We gaan de (meestal) onbewuste relatie-dynamieken (collusies) die tussen jou en de ander spelen onderzoeken. We zijn niet voor niets geïnteresseerd in die ander, onbewust worden we ook aangetrokken door een niet uitgesproken belofte iets te gaan krijgen waar we ten diepste naar verlangen. Het 'probleem' is echter dat die ander precies dat nooit zal kunnen geven...
Vanuit een integrale benadering ga je zien dat er geen ontsnappen mogelijk is aan patronen en dat dat ook helemaal niet nodig is om tot bevrijding en vervullende relaties te komen. Je leert hoe je, steeds opnieuw, liefdevol de deur naar jezelf en de ander kunt openzetten.

Voor jezelf, je relaties en de wereld

Hiermee is het doen van je bewuste ontwikkeling gelijk aan het 'werken' aan je relaties. En omgekeerd kan nu alles wat in je relaties speelt een prikkel en materiaal zijn voor verdere verdieping van jouw ontwikkeling.
Aangezien ieder mens een knooppunt van (vele) relaties is, is jouw bewuste ontwikkeling op dit specifieke punt een vanzelfsprekende bijdrage aan de wereld. Een wereld die overeenkomt met hoe die in jouw hart leeft.

Voor wie is deze training?

 • Voor iedereen die de Opening en het Fundament heeft gedaan
 • Voor singles en voor stellen, met of zonder hun partner
 • Als je dieper inzicht wilt in jouw relatiepatronen (in al je relaties)
 • Als je relaties wilt leren gebruiken als spiegel voor je eigen bewuste ontwikkeling
 • Als je zin hebt in een krachtige impuls voor je liefdesleven
 • Als je wilt bijdragen aan een wereld waar een weg uit strijd beoefend wordt

Wat levert het je op?

 • Mogelijkheden om uit strijd te komen en in verbinding te zijn met een ander
 • Bewustwording van de rol van meningen en emoties in je contacten met anderen
 • Intimiteit met jezelf en anderen
 • Autonomie én verbinding
 • Mogelijkheid om je (weer) diepgaand en duurzaam te verbinden
 • Zelfvertrouwen op het gebied van relaties en intimiteit
 • Concrete tools om te gebruiken in je dagelijks (relatie)leven

Wat gaan we doen?

In een veilige bedding met zorgvuldige begeleiding door een team van zeer ervaren trainers en assistenten kom je dieper in contact met je eigen levensenergie. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden en krijgt handvatten voor het aangaan, onderhouden en verdiepen van al je relaties.

We werken met Emotioneel Lichaamswerk, ademwerk, schaduwwerk, encounter en andere contactoefeningen, meditatie en coaching.

De training bestaat uit een 3-daagse en een terugkomdag. Deze laatste dag besteden we aan de verdere integratie van wat je geleerd hebt in je huidige relaties. We preciseren je 'toolkit' van bewust in relaties staan.

Wie geeft de training?

Pauline Botden en Leon Gras geven deze training.
Ze worden ondersteund door een team van assistenten.

Wat zijn de kosten?

Deze training kost € 695,00. Dit is exclusief verblijfskosten.

Voor studenten: € 556,00
Voor ZZP-ers: € 840,95
Voor bedrijven: € 1.261,43

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Je ontvangt van ons nog een mail over het boeken van je verblijf op Retraitecentrum Venwoude.

Nieuwsgierig geworden?

Je bent welkom bij een Introductie van de Schat. Hier kun je de sfeer proeven en zelf ervaren of de visie en aanpak van ons werk je aanspreken.

Je kunt ook contact opnemen met Pauline Botden of Leon Gras.

Meld je minimaal 3 weken voor de aanvang van de training aan. Wil je je later aanmelden, stuur dan een mail naar de trainer.

26-4-2019
"Ik heb ervaren dat het mijn eigen pijn was waardoor ik mijn partner (en eigenlijk ook alle anderen) niet vertrouwde. Het blijft oefenen! De dynamiek met mijn partner is zoveel verzacht dat het nu ook fijn is om te kunnen oefenen."
25-5-2019
"Ik kwam altijd in discussies en argumenteren terecht met mijn partner. Ik dacht dat dit normaal was. Door de Schat heb ik ervaren dat er zoveel meer mogelijk is, mijn hart en gevoel mogen nu meedoen. Doordat we dit beiden hebben gezien, komt er regelmatig een grinnik bij een van ons, wat ook weer het oude patroon doorbreekt. Dankbaar dat we deze training samen hebben kunnen doen."

Wil je inspiratie ontvangen?

Meld je dan aan voor:

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor:

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.