Jaartraining Mannen

Een jaar op pad met mannen

Een jaar op pad met mannen

In deze jaartraining gaan we een aantal diepliggende conditioneringen van het man-zijn in deze tijd verder onderzoeken, ervaren en tot transformatie brengen. In de training Initiatie ManZijn heb je gezien wie je bent geworden als man in deze tijd, en heb je geproefd van wie je wilt en kunt zijn in deze wereld. Dat verschil is de brandstof naar jouw pad van bewuste ontwikkeling.

Waarheid voorbij voorkeuren

Je weet inmiddels dat er geen 'quick fixes' bestaan in dit leven, hoezeer we het natuurlijk ook blijven verlangen en proberen. En dat jouw bewuste ontwikkeling, dagelijkse practice en includering van alles wat het leven je brengt, nodig is om tot ware bloei te komen in dit leven. De beoefening is voortdurend. Voorbij onze voorkeuren van alledag. Om deze beoefening zo helder mogelijk te krijgen en aan te blijven scherpen heb je andere mensen/mannen nodig die de capaciteit en bereidheid hebben jou de benodigde 'feed-forward' te (blijven) geven, medestanders en -broeders op dit pad.

Evolutionair broederschap

In deze jaartraining geven we aandacht aan het creëren van een evolutionair broederschap, waarin je leert en blijft oefenen om als man volwassen relaties met andere mannen aan te gaan, er op gericht elkaar groot te maken in de levensgebieden die jij het op het spel wil zetten. Ook gaan we aan de slag met het (verder) verdiepen en/of precies maken van jouw pad van bewuste ontwikkeling en de (dagelijkse) beoefening/practice die daarbij ondersteunend is voor jou. En gaan we heel specifieke kwaliteiten beoefenen die wij als mannen onderdrukt hebben.

Waar & hoe

We ontmoeten elkaar gedurende het jaar op 10 avonden (maandagen van 19.30 - 22.00 uur) op Landgoed Venwoude. Naast de avonden maak je ook deel uit van een kleine intervisie-groep en een support-mailgroep waarin je met elkaar uitwisselt, support vraagt en ontvangt over het pad dat je gaat.

• Voor iedereen die minimaal de training Initiatie ManZijn gevolgd heeft en verder wil groeien in de bedding en met behulp van een groep gecommitteerde mannen

• Een focuspunt in je leven dat je zelf en met feed-forward van de groep vaststelt en steeds kunt blijven toetsen
  • Een groep mannen die jou doorlopend ondersteunt en spiegelt
  • Verdieping van je capaciteit feed-forward te geven en ontvangen
  • Een eigen visie waaraan je je leert te 'branden'
  • Handvatten om jouw dagelijkse beoefening helder te maken en gestalte te geven
  • Inzicht in wat relevant is én de uitdaging is voor mannen in deze tijd
  • Meer mogelijkheden om jezelf in de wereld tot expressie te brengen

Maandelijks komen we bij elkaar en gaan we aan de slag met de meest prangende issues waar we als mannen in deze tijd mee te maken hebben. Daarbij wordt gebruik gemaakt van lichaamswerk, ervaringsgerichte oefening(en), uitwisseling en coaching. Stap voor stap ervaar je aan den lijve de voortgang in het leerdoel dat je jezelf gesteld hebt en hoe dit in te zetten voor jouw bewuste ontwikkeling als man en mens.

Leon Gras geeft deze training.

Deze training kost € 350,00..

Voor studenten: € 280,00
Voor ZZP-ers: € 423,50
Voor zakelijk: € 635,00

Je bent welkom bij een Introductie van het Mannenwerk. Hier kun je de sfeer proeven en zelf ervaren of de visie en aanpak van ons werk je aanspreken.

Je kunt ook contact opnemen met Leon Gras.

Marco
"Deze jaartraining heeft mij bevestigd dat ik met mannen veel te leren en te ontdekken heb, veel meer gemeen heb dan ik altijd dacht, en dat het ervaren van samenzijn als broeders mij veel meer kan geven dan het kijken naar andere mannen als concurrenten... ik geniet enorm van het delen van de wat wildere energie, maar ook van de openheid die enorm was, eerlijk en open, wat een rijkdom!"
Ron
"De Jaartraining Mannen is voor mij een verdere eye-opener geweest tav waar ik me als man in deze tijd in bevindt. Dat de verandering die ik mij en de wereld wens in mij klaar ligt als een pad dat genomen en gelopen mag worden, met vallen en opstaan, elk moment weer, op het scherpst van de snede. Dankbaar!"