Centaur

Inzien waarvoor je geboren bent en ernaar leven.

Je visie ontvangen...

Aan eind van het Fundament heb je een voorlopige visie voor je leven gemaakt, die een tijdlang een leidraad voor je is geweest. In de Centaur maak je jezelf gereed om je diepere visie te ontvangen. Daartoe hou je een grondige innerlijke schoonmaak en boor je diepere lagen van wijsheid, passie en betrokkenheid aan, in jezelf en in elkaar.

...en je visie gaan leven

Vervolgens ga je jouw visie daadwerkelijk neerzetten en er anderen bij te betrekken. Je visie omvat elk gebied van je leven zowel thuis, op je werk, als in alle kringen waarin je verkeert.

Angst en pijn omsmelten tot gerichte passie

Door in je levensverhaal te duiken, kom je onverwerkte pijn tegen. Door in die pijn te durven branden, smelt je je angsten om, die je verlamden en gevangen hielden in het verleden. Dit wordt meestal ervaren als een heling die na een lange tocht plaats heeft. Dat maakt de weg vrij voor de passie van je hart, die voortkomt uit pure, krachtige liefde. Passie die zich uit in bevlogen dromen die vaak voorbijgaan aan wat redelijk of mogelijk lijkt.

Je gaat voor dit traject van ruim een half jaar een groot commitment met elkaar aan, onder meer om elkaar steeds te blijven zien in je grootsheid.

• Als je ernaar verlangt om alles uit jezelf en je leven te halen
  • Als je de drang voelt om je missie helder te krijgen en in de wereld neer te gaan zetten
  • Als je je persoonlijk leiderschap wilt verdiepen en bekrachtigen
  • Als je verlangt naar een groter perspectief waarin je leven meer betekenis krijgt
  • Als je verlangt naar de ondersteuning en enorme stimulans die mensen met eenzelfde bevlogenheid elkaar kunnen geven
  • Als je wilt profiteren van 25 jaar ervaring met alle ups en downs van individuele transformatieprocessen, duale en non-duale bewustzijnsontwikkeling, en visiewerk

• Je bent rond met je verleden
  • Je kent de waarde van wat je tot nu ervaren en geleerd hebt
  • Je kent je zijnskwaliteit: je kernwaarde en je werking op anderen
  • Je hebt een gedurfde visie voor alle belangrijke delen van je leven
  • Je bent in staat jezelf te begeleiden op het pad naar je visie

De Centaur bestaat uit lichaamswerk, emotiewerk, Integral Life Practice, ademwerk, schaduwwerk, zijnsgeoriënteerd werk als meditatie, contemplatie en verlichte communicatie, theorie, groepscoaching en wekelijkse privécoaching,  thuisopdrachten en leesmateriaal.

Via het Lab wissel je ervaringen uit en ondersteun je elkaar. Het traject omvat vier blokken van meerdere dagen en drie losse dagen, verspreid over zes tot acht maanden. Hier lees je meer over de inhoud van de blokken.

Meer over het begrip Centaur

Het begrip Centaur stamt uit de Griekse Mythologie, is later in de Humanistische Psychologie verder uitgewerkt in de context van 'zelfactualisatie. Vervolgens in het door Ken Wilber al in zijn eerste boek 'Zonder grenzen' in een integraal kader geplaatst. Voor meer inhoud over het begrip 'Centaur', zie onderstaande artikelen.

Update Leiderschapsideaal: De centaur >
De mens is veroordeeld tot zijn intuïtie >
To Do List of Visie >

Video Testimonial Centaur

De training wordt gedragen door een team van ervaren Centaurs, trainers, coaches en supervisors. De vaste trainer en coach is Mauk Pieper

Deze training kost € 2.500,00. Dit is exclusief verblijfskosten.

Voor studenten: € 2.000,50
Voor ZZP-ers: € 3.025,00
Voor bedrijven: € 4.537,50

Na aanmelding ontvang je van ons nog een mail over het boeken van je verblijf op Retraitecentrum Venwoude.

Data blokken

Blok 1: vr 21 januari 2022 - 10.00 uur - zo 23 januari 17.00 uur
Dag 1: di 22 februari 2022 - 10.00 - 17.30 uur
Blok 2: do 24 maart 2022 - 10.00 uur - zo 27 maart 17.00 uur
Dag 2: wo 13 april 2022 - 10.00 - 17.30 uur
Blok 3: vr 20 mei 2022 - 10.00 uur - zo 22 mei 17.00 uur
Dag 3: di 7 juni 2022 - 10.00 - 17.30 uur
Blok 4 inclusief Slotdag: di 5 juli 2022 - 16.00 uur - wo 6 juli 18.00 uur

Kom naar de introductie-avond

Dan kan je contact opnemen met Mauk Pieper.

Titia
"Nu drie jaar nadat de Centaur afgelopen is, heb ik pak weg 70 % van mijn visie gerealiseerd. Sommige dingen blijken irrelevant. Maar dit is op zich al meer dan ik ooit had durven hopen."
Bram
"Dit traject heeft mij in contact gebracht met een potentie die ik niet hoef te begrijpen, maar die ik nu wel durf te leven."
Joris
"Mijn oprechte dank voor je inzet en toewijding, je inzichten en je doortastendheid bij uitvoering en begeleiding van het hele programma. Ik heb bewondering voor de wijze waarop je op je eigen wijze ieder van ons nabij bent en tegelijk – heel professioneel – afstand weet te houden zodat je niet tussen de deelnemer en het proces dat hij/zij te gaan heeft gaat zitten. En toch is je mee-leven ervaarbaar en heeft het ook mij gesteund in het gaan van mijn proces. De Centaur heeft mij veel inzicht gegeven en ik denk nog vaak aan je uitspraak: ‘Van ieder leven is zowel een drama als een heldenepos te maken’. Ik zie wanneer ik in mijn drama verstrikt ben en dus ligt de andere weg nu open. Daarbij is het door het toelaten van de pijn dat de doorsteek naar de mogelijkheden zichtbaar word."
Kevin
"Wat een rijkdom, dat ik dit mag meemaken, deze wijze lessen en inzichten. Thuiskomen, niets meer, niets minder dan dat. Al die jaren gevoeld dat er zaken niet goed gingen, problemen, te snel willen. Nu kan ik zien dat ik er nog niet klaar voor was, nog te veel in patronen zat. Die zijn er nog, natuurlijk. Maar ik kan nu zien als dat het geval is en er dus ook weer uitstappen. Vandaag op het werk best een paar moeilijke gesprekken gehad. Door goed te luisteren, anders te doen, niet te reageren vanuit de emotie ("zie je wel, ze luisteren toch niet naar me") ontstond er geen conflict en kon ik de kwestie letterlijk met een gerust hart afronden."