Ester Winkelhuis

Ik kom tot leven door Ja te zeggen tegen dat wat zich aandient bij mij aan de binnenkant. Ik weet dat het zo werkt. Ik weet ook wat het mij en mijn omgeving oplevert en toch is er zo vaak een Nee. Iemand zei ooit tegen mij: Kun je dan een Ja zeggen tegen je Nee? Irritant, maar waar. Ja zeggen ontspant, geeft ruimte. Het brengt je terug bij jezelf. En van daaruit ben je in staat om te onderzoeken wat de waarde is van datgene wat zich aandient. Het is de natuur van ons mensen om te geven en een bijdrage te zijn. Doordat ik steeds beter weet waar ik aan wil geven, krijgt mijn leven focus. Het wordt steeds eenvoudiger en krachtiger. Het geeft mij de motivatie om steeds weer Ja te zeggen, ook al is er ook geen zin. Dit is mijn oefening en dit is waarmee ik graag naast de ander wil staan.

Dit doe ik

Binnen de pijler Leiding over je Leven ben ik co-trainer bij de Opening en het Fundament.

Mijn achtergrond

Ik ben geboren en opgegroeid in een klein plattelandsdorp in Twente in een gezin van 4 kinderen. Mijn ouders hadden twee bedrijven. Er werd altijd hard gewerkt. In zo’n dorp is er veel verbondenheid met elkaar. Dat is prachtig en voor mij was het ook beklemmend. Ik kon mijn draai niet vinden. Aan de buitenkant deed ik gezellig mee en aan de binnenkant voelde ik me alleen.

Ik ging op mijn 18e Bedrijfskunde studeren in Groningen. Heb daarna in Utrecht, Uppsala en New Delhi gewoond. Uiteindelijk ben ik in Amsterdam terecht gekomen, kreeg ik daar een relatie en twee prachtige zoons. Het moederschap heeft me doen vertragen. Daarmee is het leven rijker geworden. Ik ben ondertussen gescheiden van de vader van mijn kinderen en woon in Diemen.

Eind 2013 ben ik de Opening gaan doen. Dat voelde als thuis komen. Ik ontdekte in de trainingen en opleidingen die ik daarna deed hoeveel strijd er was met de vrouw die ik ben geworden. Het moest en ik moest altijd ander zijn dan het was. Het klopt ook dat er altijd ontwikkeling mogelijk is, maar ik zat mezelf op de kop. En dat is nooit ondersteunend geweest. Ondertussen is er steeds meer compassie met de vrouw die ik ben geworden, dankbaarheid voor het werk dat ik al gedaan heb en nieuwsgierigheid naar wat het leven nog meer voor voor mij in petto heeft.

Opleiding en ervaring

Opleiding

Diverse trainingen en opleidingen bij Omega Levensschool, waaronder Masterclass Coaching en Emotiewerk en opleiding tot Emotioneel Lichaamswerker 2013-2021; Diverse korte trainingen, zoals Progressiegericht werken en omgaan met verbale agressie 2002 tot heden; Opleiding tot Kindercoach aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie 2015-2016; Opleiding tot coach bij NONONS 2012-2013; Opleiding tot coach / counselor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie 2008-2009; Bedrijfskunde, Rijksuniversiteit Groningen 1996-2001; Managementopleiding Mens en Organisatie in Beweging aan de faculteit Economie (Rijksuniversiteit Groningen) 1998-1999

Werkervaring